KENNEL PANDIKKIS

KENNEL PANDIKKIS Tibetansk spaniel.

Jag köpte min första tibbe 1976.
På den tiden födde jag upp cavalier king charles spaniel. Det var på en hundträff med cavalieruppfödare som jag träffade en tibbe (Strömkarlens Ibu) första gången.
Det var vanligt att cavalieruppfödare hade båda raserna. Jag skulle åka och para min cavaliertik hos Kullabos Kennel och hon hade en tibbekull och det gick ju inte att motstå en tibbevalp, så jag köpte Kullabos Julia och sedan blev det bara tibbar.
När det var dags för nästa tibbe kontaktade jag Monica Herjeskog och jag har köpt en del hundar av henne. Vi har haft en väldigt fin kontakt under alla år.


Mina Importer
Jag köpte min particolour hane Zolar of Zlazano (Pandy) från Finland. Han var väl ingen stjärna själv, men han lämnade en del barn och barnbarn efter sig, som det har gått bra för.
CH Pandikkis Snobben, som jag själv hade, ligger också bakom en hel del hundar idag.


Nästa import kom från England och Rita Beale (Simpasture). Det var en black/tan hane, Penny Plain of Simpasture (Dikki) och han var jag över och hämtade med några vänner.
Vi var över för att titta på Crufts och vi var också hos Ann Wynyard (Kennel Braeduke) och fick se hennes hundar. Det var en upplevelse. 
Det är från dessa två importer som mitt kennelnamn kommer.
(Jag satte ihop Pandy och Dikki, Pandikkis, Fiffigt va.)


Jag köpte även CH Simpasture Amaryllis (Lisa) från Rita Beale. Lisa är mormor till
CH Pandikkis Marabou (Bobo) (e. CH P. Snobben).
Jag och Lena (kennel Djo-Djo) köpte 2 kullsyskon från Wales (Macsen). Dessa blev alldeles för stora, men jag
lyckades få ett cert på min tik, som var väldigt bra byggd och proportionerlig till sin storlek.


Den sista av mina importer få vi inte glömma. Macsen Maredudd (Cody).
Bio-Bio´s har haft stora framgångar med dottern CH Bio-Bio´s License To Kill o.s.v.
Själv har jag CH Pandikkis E-La-Chokola som tyvärr aldrig fick några valpar, då jag separerade och flyttade och började arbeta mer, så jag kunde inte ha några valpar.
Men nu vid 13 års ålder, har hon fått 2 busiga valpar att ta hand om och det är Benji och Murphy.
Efter 10 år, sedan den sista kullen, är jag på gång igen.
Det skall bli roligt att följa dessa 2 valpar.

_______________________________________________________________________________________________________

Nu har valparna fyllt 1 år och det har hänt en del. Dom är två helt olika typer, men dom får vara kvar här. Någon utställningskarriär har det inte blivit, ännu. Man vet aldrig vad som kan hända, för dom utvecklas fortfarande. Det är väldigt trevliga och glada valpar och dom älskar både hundar och människor. Jag hoppas kunna ställa ut dom någon gång och få en kritik.

Tyvärr finns inte Cody kvar. Jag fick ta bort honom 2/8-07, men då var han 15½ år och det är väl en värdig ålder. Han lever kvar i många stamtavlor.

__________________________________________________________________________________________________________

Det har blivit ett par hundar till under detta året. Jag köpte en particolourhane från Bio-Bio´s Kennel, då dom hade en kull på Ingrid. Han ser lovande ut, så till våren -08 kommer han nog ut på lite utställningar.

__________________________________________________________________________________________________________

Sedan var jag bara tvungen att ha en svart. Jag hade ju lagt ner min verksamhet, då de svarta blev populära. Jag fick tag i min lilla Honey från Tibbe-Ling´s Kennel och det är för tidigt att sia om henne ännu. Hon är bara 4 månader. Hon är en liten tuffing, som kan sätta de stora på plats, men så har hon också fått stå ut med en del. Benji har haft ett intresse att alltid dra henne runt i svansen.

Den där Benji som hittar på massa hyss har en stor plats i mitt hjärta. Och det vet han om, tro mig.

Nu ser vi fram mot 2008 och man vet aldrig vad som händer. Det kommer säkert några nya små valpar in i mitt hus.

__________________________________________________________________________________________________________

Nu är vi inne i 2008 och det har blivit ännu en valp i mitt hus. Denna gången kommer min valp från Finland och Kennel Tashi-Gong.
Det är en sobel hane som kallas Farii, som vi hoppas mycket på, då vi är mycket förtjusta i hans pappa. Vi kommer att ta med honom ut till våren.

 _____________________________________________________________________________________________________

En liten röding har flyttat in nu. Det är lilla Chili. Min midsommartjej. Hon är en liten tuff madam. Hon kommer ifrån Småland. Det är första kullen på Alldross Kennel. Hon är barnbarn till Ingrid och det syns minsann. Skall bli kul att se hur hon artar sig i framtiden.

 ______________________________________________________________________________________________________


Ingrids dotter Iwy flyttade in hos oss under semestern. Hon är dotter till Irländska hanen Avigdor Odin och lär visst vara väldigt lik honom enligt hans uppfödare Tony Moran, som var och hälsade på Lena i Kungsbacka under Världsutställningen i Stockholm. Hon skiftar i aprikos och den färgen har jag aldrig haft tidigare. Nu har vi lite nytt på tillväxt till våren -09.
Spännande

__________________________________________________________________________________________________

Jag avslutar 2008 med en liten finne till från Tashi-Gong Kennel. Det är Tashi-Gong Stardust som kom till Sverige 28/10.
Lena med barn o barnbarn tog båten över och hämtade hem honom. Han är en ljuvlig liten varelse. Det skall bli kul att börja ställa honom nästa år.

__________________________________________________________________________________________________________

Den 21/2-2009 åkte Lena och jag upp till Kennel P´zazz och hämtade lilla Tinny. Jag är mycket förtjust i hennes mamma och när hon hade parat henne med en spännande finsk black/tan hane tingade jag en valp. Som ni kan se på hennes egen sida, är det en liten vacker tik. Vi får se fram i sommar hur det går för henne i ringarna.

 


Vi stannade till i Hova på vägen hem från Täby och hämtade lilla söta Sizzi. Hon är en liten cirkushund, som gärna går på bakbenen.
_________________________________________________________________________________________________________

Den 18/6-2009 åkte Lena och jag till Danmark och hämtade hem Snobban. Jag har länge önskat mig en particolour som såg ut som min gamla Snobben och nu är hon här min lilla Snobban.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den 30/7-2009 kom Ingvor Andrén hit med lilla Zarah. Hon kom för att stanna här. Efter ett par minuter var det som om hon alltid hade bott här. En riktig liten piggelin.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den 9/10-2010 åkte Ingvor och jag till Mellerud och köpte var sin tik från Bergrabbens Kennel. Jag har beundrat många av Gunvors hundar och nu fick vi tillfälle att köpa Zara och Mimmi. Vi kommer att ställa ut under 2011, då dom blivit juniorer.

_________________________________________________________________

I början på 2011 var jag nere i Kungsbacka på Bio-Bios Kennel och fick med mig hem en liten stjärna vid namn Rut. Jag har länge beundrat hennes far B-B Gladiator och min gamla Cody finns med som farmorsfar på stamtavlan och det är så kul att ha sina gamla hundar som varit döda i många år i stamtavlan. Jag ser fram emot att se Rut i ringarna under 2011 som valp.

__________________________________________________________________

Pandikkis New Generation

 (Murphy)

Pandikkis Son-Of-A-Lady

 (Benji)

CH Pandikkis Snobben

valpbild

Penny Plain Of Simpasture

Macsen Maredudd

CH Pandikkis E-La-Chokola

Tibbe-Lings Heartbreaker Girl

Tashi-Gong Far Out

Alldross Piper Halliwell

Djo-Djo Sol av Isfolket

Tashi-Gong Stardust

P´zazz Tinzle

Tesla´s Hin-Ay-Ana

Tibblerones Oh Zarah

Bergrabben´s Zsa Zsa Gabor

Bio-Bios For Your Eyes Only